sors

Stolt 2barnsmamma som numera är Blattnickselebo. Det hade jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli. Men nu är vi här och stortrivs med tillvaron och ser ljust på framtiden. Vi har även 2 flattar i familjen. Helt underbart tokiga är dom. Snällare hundar får man leta efter. :)

Dags att sova!

Publicerad 2012-07-31 23:48:54 i Allmänt,

Som vanligt då jag skriver är det precis innan läggdags. 
Men det är ju då man har lite lugn och ro. Annars är det alltid något som ska göras eller så vill man bara slöa i soffan. 
 
Idag har vi träffat en massa härliga barn och deras mammor. Anna bjöd på supergott fika! Leo var i paradiset. Liam hade roliga och fina leksaker. :)
Isac hanhade nog rätt kul han med. Mycket att utforska. :)
 
Det har åskat och blixtrat rejält här på eftermiddagen. Tur ingen i huset är rädd för då hade det kunnat bli besvärligt. 
Annars är det rätt lugnt här hemma. Som vanligt sover barnen jättebra på natten då Micke inte är hemma. Det måste vara snarkningen som gör det. Vad skulle det annars kunna vara???
 
Nu ska jag sova så man orkar med en dag full av bus och annat smått och gott. 
 
God natt!!

Micke ska till Malmö

Publicerad 2012-07-27 02:12:40 i

Japp! Idag ringde det en kvinna från ett borrföretag och frågade om Micke kunde jobba i Malmö 1v, helst 2v. Han pratade med arbetsledaren om vad för typ borrning det är så på söndag flyger han ner. Tror han kommer att ha kul där! Nya omgivningar och nytt folk! Hoppas att det kommer gå bra för honom så han får in en fot där. :) Isak har vi idag vågat gå ensam med lära-gå-vagnen och det gjorde vi rätt i! Han var superduktig!! Stolt mamma är man idag! :) Nu ska jag försöka somna om. Inte så lätt alla nätter.. God natt!!

Yes!!!

Publicerad 2012-07-23 23:53:23 i

Ikväll klarade jag att springa 2varv runt elljusspåret utan att stanna!! Blev ingen höjdartid men va tusan! Siffrorna går alltid att putsa på. Nu vet jag då att jag klarar det bara jag ger mig fan på de! Känns riktigt härligt att man är på gång! Nu skulle det bara få visa sig på vågen. Känns som att jag står och trampar på samma ställe. Men det ska jag försöka ändra på! Nu då Micke är hemma kan man faktiskt försöka ta sig ut varje dag nästan. Då måste det visa sig på vågen! Annars blir jag arg! Men nu är det hög tid att sova! God natt!!

Fredagsmys

Publicerad 2012-07-20 22:21:16 i

Ikväll är jag helt själv med fredagsmyset. Händer inte ofta kan jag lova! Passar på att ta ett glas rött. Det är Per Morberg son står för vinet ikväll. Det är de godaste vinet jag druckit hittills!! Det tog inte så lång stund innan mitt glas var tomt. Funderar på att fylla på det igen. Imorgon blir det en kul dag och kväll! Återträff med högstadieklassen. Ska bli så kul att se och träffa dom som kommer! Nu ska jag starta en tvätt. Barnen ska sova hos mormor och morfar imorgon så vi kan gå ut båda två. Ska bli rätt skönt ändå att vakna upp och kunna ligga och dra sig hur länge man vill. :)

Runkeeper, sportstrack....

Publicerad 2012-07-18 13:20:58 i

Listan kan göras lång av dom appar jag testat. Har fortfarande inte hittat någon jag riktigt tycker om. Runkeeper är den jag tycker bäst om men då är gpsen på den helt värdelös! Den fungerar aldrig som den ska. Man kan ha hunnit över 100km på typ 3min. Riktigt se fort kut ja int! :) Så har ni nå bra tips dela gärna med er!

Helgen som var!

Publicerad 2012-07-17 23:23:02 i

Oj oj oj säger jag bara!! Har haft en otroligt rolig och händelserik helg. Lördagen var det möhippa för Nettan som gällde. Åse gjorde ett kanonjobb med planeringen och utförandet av den! Det bästa var att Nettan inte hade en endaste susning om att det var möhippa som gällde förrän hon hade simmat mer än halva sträckan och hon fick se oss stå vid stranden uppklädda och fina. :) Vi hade himla tur med vädret ända tills vi skulle ha våran lunch. En picknick. Men som tur var fanns det ett tak där vi skulle äta så bord och bänkar flyttade vi snabbt dit. Tur var det för det ÖSTE ner! Men vi åt och skrattade ändå och då vi ätit klart kom solen fram igen. :) Dagen och kvällen blev otroligt lyckad! Vi skrattade, åt, tävlade, hade sumobrottning och fällde en hel del tårar. Precis som det ska va! Söndagen låg jag mest. Orkade ingenting! Var otroligt trött, slö och dåligt mådde jag! Men Micke skrattade bara åt mig och påminde mig om att jag kommer att må lika dåligt nästa söndag. Men då har jag inga barn som hoppar på mig iaf. Får ligga och vara bakis alldeles själv. :) Igår var vi djurparken i Lycksele. Blev en väldigt lyckad dag! Barnen tyckte att det var otroligt roligt! Leo blev nog mest förtjust i en tupp. Trodde att han skulle vara livrädd för björnen men det var han inte. Älgar och sådana djur är han livrädd för. Vargarna var han inte alls intresserad av. Hundar har vi ju hemma. :) Isac däremot älskar alla djur! Han skulle fram till dom djuren han fick se. Framtida veterinär kanske? Idag har vi haft en slappardag. Hoppat studsmatta och myst. Dessa dagar behövs dom med. :) Idag har även skorpan på ögonen släppt så bjuder på en bild på dom. Jag är helnöjd kan jag lova!!

Bröllopskläder

Publicerad 2012-07-14 00:18:35 i Allmänt,

Ikväll har jag äntligen tagit mig för att beställa lite kläder till bröllopet som vi ska på i augusti. Bara hoppas att det passar och att man blir nöjd.
Det blev en svart maxiklänning med en liten vit kofta över, ett par svarta sandaletter och en liten väska. Någon färgklick får jag fixa genom smink och något fint halsband.
Vet inte ens om jag passar i att ha en maxiklänning men tycker att det skulle vara så skönt att ha en längre klänning.
Är så snyggt på andra så får väl se om det är lika fint på mig.

Har haft besök av supersöta Daniel och hans föräldrar idag. Så kul att träffas och umgås lite. :)

Nu blir det sängen och ladda inför morgondagen!

Äntligen!!!!

Publicerad 2012-07-12 23:54:58 i

Nu har blogg.se äntligen fixat buggen i sin app så nu blir det nog lite mer bloggande! :) Idag har vi haft en lugn och skön dag. Jag och Leo tog sovmorgon till 8.50! Gött! Mys innan lunch och efteråt klädde vi på oss och gick ut. Jag började ta bort alla brännässlor som kommit upp, igen, runt vinbären. Hur ska man göra för att bli kvitt brännässlor?? Några tips? Hittade en groda i jordgubbslandet som jag plockade upp och visade Leo. Han blev jätteglad och tittade på den länge. Måste ha varit en snäll groda för den satt kvar i min hand fastän Leo petade på den och Dios snusade på den. Vi körde till Sorsele för att beställa golv till barnens rum. Skönt att ha det bortgjort! Så nästa vecka ska det läggas. Kommer bli snyggt fastän det var de näst billigaste golvet dom hade på Järnia. Fick middag hos svärföräldrarna. Tacos blev det och det var lika gott som vanligt. :) Tränade lite fotboll sen med brudarna och drack en kall lapin efteråt. Gott nanting! Micke hade rent av lyxat och köpt dom i glas. :) Nu sk jag försöka sova. God natt!!

Onsdag???

Publicerad 2012-07-11 23:32:26 i Allmänt,

Man blir så fruktansvärt dagavill då vi allihopa är hemma.
Tur affärn är öppen alla dagar. :)

Vi har haft en bra dag!
Först sovmorgon och man blev väckt av hela familjen. Vi busade i sängen tills barnen blev less och for in på Leos rum och lekte.
Då klev jag upp och gjorde mig lite frukost. Grabbarna hade redan ätit sin frukost.
Mamma kom på ett snabbesök och strax efter att hon kört hemåt kom syrran förbi. Jag, barnen och Hanna tog en promenad runt byn. Det går inte så fort då Leo ska stanna och titta på allt möjligt men han är då duktig som körde motorcykeln hela vägen utan att klaga. :)

Sen blev det middag. Grillade hamburgare och coleslaw. GOTT!
Vi hoppade lite hopprep, badade och sen skulle barnen isäng.
Ikväll somnade dom i tid. Båda barnen sov strax efter kl20. Igår somnade Isac kring 21.30 och Leo vid 22.15. Alldeles för sent!

Igår hade vi lite dramatik här på skolvägen 33.
Leo sprang rakt in i studsmatteställningen och blödde rejält från läppen och munnen. Jag trodde att det gått hål så vi for till Sorsele och sjukstugan för att träffa en läkare.
Läkaren sa att det var 2 olika jack i läppen men att vi borde röntga hans bett för att försäkra oss om att det inte blivit nå fel på tandrötterna. Så imorgon ska jag ringa till malå och boka en tid.

Nu blir det att borsta tänderna och hoppa till sängen!

God natt!

Älgens hus och kalas!

Publicerad 2012-07-08 22:35:53 i Allmänt,

Så har vår helg sett ut.
Igår for vi till Bjurholm för att se på lite älgar med Mickes familj. 
Det var en present till Gösta (mickes farfar) och jag tror att han tyckte det var kul.
Jag, Micke och barna blev väl inte sådär superimpad av stället.
Leo tyckte att dom stora älgarna var väldigt läskiga och ville inte nära dom. 
Han tyckte inte om kalvarna heller men han gick då lite närmare dom iaf. :)
Men hans lillebror tyckte att kalvarna var mycket spännande att se och känna på.
Isac är lite mer framåt gentemot djur än vad Leo är. Han sitter gärna och sliter i hundarnas öron och päls. 
Katten Baloo i saxnäs brukar också få sig lite kärlek av Isac. :)
Leo hittade ett ställe där han trivdes väldigt bra på farmen och det var hoppborgen och studsmattan. 
Om han hade fått skulle han ha kunnat hoppa hela dagen där. 
Kvällen avrundades med en pizza i Lycksele och det var väldigt gott! 
Leo åt som en häst! :)
 
Idag blev det en väldigt lugn förmiddag med besök av grannarna.
Sen gjorde vi oss iordning och for till Saxnäs för att gratta Olivia i efterskott. 
Vi fick supergod mat och tårta! 
Åt så det kändes som att magen skulle spricka! 
Leo hittade en ny favorit i min kusin Petrus. Han skulle prompt sitta bredvid honom under middagen. :)
 
Imorgon är det dags för tatuering igen. Känns lite besvärligt att köra till umeå själv imorgon men det är ju för en bra sak! Ska se om jag hittar en solhatt till Isac då jag lixes är i stan. 
 
Lite bilder ska jag bjuda på!
 
Svärfar myser
 
Faster Therese försöker få Leo att klappa kalven men det gick hon bet på
 
Isac vill fram till kalven. Dumma pappa som håller emot!
 
Dom stora älgarna
 
Kalvarna! En av dom var lite pilsk. :)
 
Leo springer fort i hoppborgen!
 
Kraschade gjorde han några gånger med :)
 
Leo tog ett vackert kort på sin far. :)
 
Xavi skulle också vara med på kort tyckte Leo
 
 
 
 
 

Sen kan jag stolt berätta att jag lyckades springa 6km på lite under 30min! Känns som att man börjar komma igång med löpningen nu. :)
Vågen visar även den postiva siffror. På 2,5månad har jag gått ner 6,3kg!! 
Känns gött nanting!! Mitt mål att gå ner till 60kg innan min födelsedag tror jag kommer att gå bra om det fortsätter i denna stil. :)
 
 

Leos fondvägg är klar!!!

Publicerad 2012-07-03 23:15:19 i Allmänt,

Den blev hur fin som helst!
Blir så glad då jag ser den. 
Alla färger är så glada och jag tycker att vi fick till det riktigt bra!
 
Jag och mamma har hållit på med den hela dagen.
Nu är jag så speedad så att sova finns inte ens på kartan.
Men efter lite fika så kan man nog somna. :)
 
Lite bilder på den fina väggen kommer här!!
 
Såhär ser den ut då man kommer in
 
 
Ståendes mot fönstret
 
Ståendes från andra hållet
 
Rakt framifrån
 
Närbild

Fondväggen är äntligen klar!!

Publicerad 2012-07-03 23:08:29 i Allmänt,

Idag har jag och mamma varit duktiga!
Leos fondvägg är äntligen klar och det blev så bra!!
Längtar tills allt är färdigt om man kan börja ställa in möblerna. Hade tänkt att det skulle vara helt klart innan helgen. Så blir att måla dom andra väggarna på kvällarna då barnen har lagt sig. :)

Nu ska jag fika lite och sen är det dags att sova!

Måndag

Publicerad 2012-07-02 22:33:19 i Allmänt,

Idag har det inte hänt så mycket. 
Jag klev upp med barnen (läs Isac) strax efter kl4.. Gäsp!
Vi lekte en stund och sen somnade han i famnen i ungefär 15min.
Leo klev upp vid 6 och då var det full fart! 
 
Isac somnade igen tillslut och då drog jag och Leo fram dammsugarn och städade lite.
Han är så duktig på att hjälpa till fastän han oftast är ivägen. :)
Efter dammsugningen klädde vi på oss och gick ut. 
Bäst att passa på medan regnet håller sig borta! 
Det var bara tråkigt att det var så mycket ohyra som hade vaknat.
Vi tog oss iväg på en liten cyklertur efter att jag väckt Micke vid 10tiden. 
 
Micke och Leo for till återvinningen med släpvagnen efter lunch så jag och Isac fick några mystimmar. 
Han är så glad idag. Suttit och klappat händerna hela dagen nästan. Alltid lika kul att komma på något nytt. :)
 
Efter middagen for Micke iväg och spelade match i Jörn. Jag och barna har bråkat lite och sen busat en massa. 
Innan kl21 hade båda barnen somnat. 
 
Nu ska jag ta och borsta tänderna och sen krypa ihop under påslakanet. Täcket har jag plockat ur eftersom vi har hela 26grader varmt i huset! Ingen värme är på men vi har nog en bra isolerat hus. :)
 
Mys med Isac
 
Leo kör volvo!
 
Bjuder på en egobild
 
 
 
GOD NATT!!!
 
 

Då Isac kom till världen

Publicerad 2012-07-02 22:21:13 i Allmänt, Barnen,

Denna förlossning startade lördagen den 15/10-2011 kring kl8.
Hade klena värkar med ca 15min mellanrum till kl11 ungefär.
Då bara försvann dom! Jaha tänkte jag. Blev ingen bebis idag.
Hade då gått över 5dagar så jag var som lite less på att vara gravid.
 
Men då vi satt och åt middag vid 16.30 så drog det igång igen.
Nu visste jag att det verkligen var på gång för dessa värkar gjorde ont!
Efter ungefär 1h gatt jag stanna och andas under varje värk.
Micke tog hand om Leo medan jag satt i soffan eller gick omkring i huset och var helt koncentrerad på värkarna då dom kom. 
Det var ungefär 10min mellan värkarna så trodde det skulle dröja ett tag innan vi skulle behöva fara.
Vid 18 ringde jag till BB och meddelade att vi mest troligt skulle komma under kvällen/natten.
Då Micke hade badat Leo färdigt och lagt honom så hade jag helt plötsligt 5min mellan värkarna och nu ville jag iväg! Det gjorde så fruktansvärt ont och jag var så himla glad att jag kom ihåg hur jag skulle profylaxandas! 
 
Micke ringde till svärfar som kom cyklandes efter 15min ungefär. Innan vi kom iväg så hade klockan hunnit bli kring 20.30. 
Då vi satt oss i bilen började köra så kunde jag inte koncentrera mig på något annat än vägen och värkarna. 
Micke klockade mina värkar på ett ungefär och jag hade ca2-3min mellan värkarna så det var en jäkla tur vi for! 
När vi kom fram till Lycksele så sket vi i att ta med oss väskorna upp för jag ville upp så fort som möjligt! 
Hade i bakhuvudet att jag ville ha epidural och längtade något otroligt till att inte behöva känna värkarna.
 
Kom in på förlossningen kl:21.55 och då fick jag sitta i CTG'n i ca 30min och där såg vi att det var rejäla värkar med 2mins mellanrum. Vid 22.30 kollade Bm mig och jag var öppen 6cm. Tyckte själv att jag hade kämpat på bra! 
Bad om epidural och narkosläkare tillkallades. Testade att ta lite lustgas men jag kände vid första andetaget i masken att jag blev illamående så den la jag undan direkt!
Narkosläkaren kom vid 23-tiden och det tog 4 försök innan han lyckades sätta epiduralen.
Kl:23.20 tog BM hål på hinnorna så vattnet gick. Fick reda på att bebisen bajsat i vattnet så skulle det inte gå fort så skulle sugklockan användas. 
Hann precis känna att epiduralen började ta bort lite av värkarna då krystvärkarna kom!
23.25 började dom och på 3 krystvärkar kom en liten kille ut! 3900g och 51cm. Helt perfekt!!
 
Eftersom vi hade lämnat kameran och väskan nere i bilen så fick vi inte så bra kort på Isac som alldeles färsk. Men något kort med mobilen lyckades Micke ta. 
 
Kände mig så fruktansvärt stolt som klarade av förlossningen i stort sett utan smärtlindring!
Man klarar mycket mer än vad man tror!
 
Denna gång blev det inga stygn och jag kände mig hur pigg som helst efteråt. Var nog för att man hade fått sova ordentligt innan. 
 
Föredrar helt klart denna förlossning än den med Leo. Gick fort och bra och jag kände att jag hade bra koll. 
 
Som belöning fickman en väldigt go och glad lillebror!
 
Tog 3veckor innan vi bestämde oss för vad Isac skulle heta. Det blev Johan Isac Brännlund.
 
 
 
 
 

Dansgalan i Storuman!

Publicerad 2012-07-01 22:06:38 i Allmänt,

Där var man igår. Jag, Hanna och Urban körde dit för att dansa. Herreligen så roligt jag hade!!! Fick dansa mycket och lärde mig mycket. Är så kul att dansa med olika personer för alltid lär man sig nått nytt. :) Så jag längtar redan till nästa dans!

Idag har vi haft en tråkig dag. Det har regnat ute så man var inte se sugen på att vara ute. Men en liten stund hann jag och Leo ut. Då sprang vi och jagade varandra runt ön och fäktades med pinnar. Det märks att det är en liten pojk man har!

Fick även med mig syrran på en löprunda. Det var ruskigt skönt att springa i regnet idag! Hoppas det inte öser ner imorgon så man får fara ut imorgon igen. Är perfekt att springa 2varv runt elljusspåret. Lagom sträcka om man vill hålla uppe tempot lite. :)

Nu ska jag försöka sova! Torde bli en tidig morgon som vanligt.

God natt!!

Om

Min profilbild

Sors

En 2barnsmamma som försöker göra det mesta av livet. Älskar mitt liv just nu. En underbar familj, ett härligt hus (som förvisso kräver lite nya tapeter och fix), en vacker trädgård (som behöver lite ogräsrensning på hög nivå!), 2 tokiga flattar och underbara nära och kära! Älskar att spela fotboll, eller alla sporter som har en boll med i leken. Jobbar just nu på att få bort kilona som jag har kvar sen graviditeten med Isac. Har bestämt mig för att det ska bort innan hösten. Så det är bäst jag jobbar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela