sors

Stolt 2barnsmamma som numera är Blattnickselebo. Det hade jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli. Men nu är vi här och stortrivs med tillvaron och ser ljust på framtiden. Vi har även 2 flattar i familjen. Helt underbart tokiga är dom. Snällare hundar får man leta efter. :)

Dagen då Leo kom till världen

Publicerad 2012-06-30 00:28:34 i Allmänt,

 
Känner att det är dags att skriva ner då Leo kom ut till mig och Mikael så jag kommer ihåg det. 
 
Det hela började den 8/2-2010. Det var en måndagsmorgon och klockan var kring 8.00.
Vaknade av en värk och tänkte att nu drar det igång! Det höll i sig hela dagen och då klockan var kring 19.00 var det ca 6min mellan värkarna och Micke började tycka att vi skulle bege oss till förlossningen. Jag ville stanna en stund till men vid 21 fick jag ge mig för då ville Micke verkligen fara. 
 
Vi begav oss och då vi kom fram så fick jag sitta i CTG´n och det visade att jag hade värkar men dom hade börjat ebba ut.. Hade inte öppnat mig nå men vi fick iaf vara kvar. 
 
Morgonen den 9/2 kollades jag igen och då var jag iaf öppen 2cm så lite hade det hänt. Blev erbjuden att fara ut och gå på stan och det nappade vi på. Gick en runda runt stan och tittade på lite kläder och fikade på lilla bageriet. Gott var de! Men värkarna fortsatte att var klena. På kvällen var jag öppen 4cm. Så det gick verkligen inte fort. Jag var gode less på att det inte hände något och att vi inte fick våran bebis. Varför tog det sådan tid??? 
Fick bricanyl så livmodern skulle ta en paus och jag fick några timmars sömn. Då jag vaknade igen så kallade vi på BM. Klockan var då 4. Fick varma rispåsar för nu började det kännas lite mer. Var fortfarande öppen 4cm... 
Tog ett varmt bad. Fick en TENS som funkade jättebra! 
 
Kl.6 den 10/2 fick jag värkstimulerande dropp. Det satte verkligen fart på värkarna! 
kl6.30 gick vattnet i matsalen på BB. Tur att alla andra som låg inne sov för där stod jag med rumpan bar medan personalen bytte mina blöta kläder. Gick in på rummet igen och satte mig på en pilatesboll. Där gick vattenavgång nr2. Tyckte det kändes betydligt mer. Bm kollade mig då jag satt på toan och jag var fullt öppen! Äntligen!!!!
 
Kl7 kom vi in i förlossningssalen och jag fick börja krysta. Det hände dock inte så mycket. Bebisen var som en jojo. Mina värkar var alldeles för korta för att jag skulle vara se krysta ut bebisen. Hade 6värkar på 10min. Fick lustgas under förlossningen. En läkarkanditat hade lustgassmasken och Micke satt på andra sidan med vatten. Så mellan varje värk tog jag en liten klunk för herreligen se torr man blir i munnen av lustgas! 
Tillslut blev överläkaren tillkallad och man pratade om sugklocka om inte bebisen skulle komma ut snart. Då jäklar i min själv tog jag i! För inte skulle mitt barn behöva ha en sugklocka för att komma ut! Jag kunde väl ändå ta i lite mer! Så jag tryckte på genom värken och mellan värkarna. Äntligen hände det något! Efter 2 krystningar till kom han äntligen ut! Efter 1,5h krystvärkar och kämpande.Klockan hade hunnit bli 09.29. Fick ligga och mysa en stund innan han skulle mätas och vägas. Jag fick 8stygn och dom gjorde ondare än själva förlossningen. Frågade flera gånger om jag inte kunde få bedövning som jag tydligen redan hade fått. :) 
 
Han var 50cm lång och 3570g tung. En perfekt liten kille! 
 
Då jag ammade honom för första gången så sa jag till Micke. Visst är det en liten Leo? Micke kunde inte annat än att hålla med mig. Så det blev Karl Leo Brännlund. Världens goaste Leo!
 
 
 
 
 
 

Lite bloggande senaste veckan...

Publicerad 2012-06-28 22:37:06 i Allmänt,

Brukar för det mesta blogga från mobilen men nu har den appen fått nå jäkla fel och då är det så jobbigt att blogga. Antingen får man gå in på datorn, där jag nästan aldrig sitter, eller från telefon via internetsidan. Grymt jobbigt! Vilka problem man har egentligen. ;)

Annars så mår vi bara bra! Var på min kusins bröllop i lördags. Otroligt fint bröllop och dom hade ordnat det så bra för alla! Supergod mat och bra underhållning. Var även jättekul att dom gjort en kort presentation av alla gäster i häftet man fick. :)
Ska bli kul att gå på ett till bröllop i sommar. Men då ska vi fixa barnvakt så vi får njuta av det utan att behöva tänka på barnen så mycket. :)

Min vikt fortsätter att gå sakta men säkert nedåt. Så sköt det känns!!! Igår var jag ute och sprang en snabba och så lätt har det inte gått på länge. Har ändå inte sprungit på nästan 1månad. Känns att man blivit några kilo lättare då man rör på sig. :)

Isac och Leo fortsätter att busa med varandra men nog blir dom osams med. Isac har börjat krypa på riktigt. Han har även börjat låta som en gris då han blir irriterad. Han är så söt min lilleman! Leo har nu fått sommarlov från dagis. Han ska vara ledig i drygt 9v. :)

Nu ska jag sova! 50års kalas imorgon i Grannäs så man vill ju vara pigg. :)

Jävla dator!!!

Publicerad 2012-06-20 23:39:17 i Allmänt,

Skulle gå in på FK och fixa föräldrapenningen men tydligen fungerar inget av dom 3 usbportarna!! Gah!!! Blir galen! Satt i över 1,5h för att försöka få igång dom. Behöver jag säga att jag gick bet?? Kopplade i alla enheter jag har med usb men ingen fick kontakt. Skulle verkligen behöva koppla telefon till iTunes med... Tur Micke kommer hem imorgon så han får fixa det. :)

På lördag ska vi på bröllop. Min kusin Emanuel ska gifta sig. Ska bli riktigt kul!
Hoppas bara att barnen sköter sig. :)

Sova, sova, sova....

Publicerad 2012-06-17 23:55:45 i Allmänt,

Det är det enda som cirkulerar i mitt huvud just nu.. Är jätte, jättetrött men kan fortfarande inte somna. Behöver verkligen sömnen om jag ska fixa morgondagen UTAN att ha en jättekort stubin. För ta sig igenom den gör man alltid.

Funderar även lite på VAD jag har lärt mig under helgen och HUR jag ska förvalta denna kunskap på bästa vis för att få mina hundar att fortsätta utvecklas och bli så bra som dom kan bli. Kan man hinna med det samtidigt som man har 2 småbarn, en gubbe som jobbar borta vilket innebär att man får ta hand om allt som har med huset och hushållet att göra? NÄR får jag tid för att träna????

Mycket grubbel ikväll/inatt...

Nu måste jag göra ett ärligt försök att somna.

God natt!!

Kul och givande dag

Publicerad 2012-06-16 21:29:54 i Allmänt,

Har varit på hundkurs hela dagen uppe på Nalo med Xavi. Gick mycket bättre än vad jag hade trott! Han är ganska smart ändå.

Berättar mer senare om vad vi gjort och vad jag lärt mig senare. Nu måste jag kvälla om jag ska orka med morgondagen. Hundkurs mellan 9.00-17.30 och sen bugg mellan 18.00-21.00. Kommer att vara trött imorgonkväll!!

God natt!

Full rulle!

Publicerad 2012-06-14 22:12:19 i Allmänt,

Idag har jag rent av varit duktig! Men det känns i kroppen.
Först for jag och Leo och tittade på skolavslutningen här i byn. Vilka duktiga barn det finns här! Sjunger och spelar riktigt, riktigt bra!
Leo blev lämnad på dagis och jag åkte hem och slipade Leos rum färdigt. Tog även och städade undan allt damm som blivit.
Då jag var färdig med det var de dags för lunch. Räksallad stod på menyn idag. Gott!!

Sen fick jag för mig att borsta och klippa Xavi. Snygg blev han men vilken hög med hår det blev kvar! Man kunde nästan tro att det var en hel hund som låg där. :)

Sen blev det grundmålning i Leos rum. Hann inte riktigt klart innan middagen var färdig. Micke hade fixat korvstroganoff. Målade färdigt efter att jag diskat bort middagen och busat med barnen en stund.

Kl18.00 gick jag och Dios hundpromenad 2 andra ekipage.
Järnet hem efter promenaden för att byta om till fotbollsträning med brudarna! Sen då jag kom hem vid 21.30 så tog jag de lugnt. Fikade, duschade och nu ligger jag i sängen.

En fullspäckad med rolig dag!!

Leo tittar på en daggmask på kortet! Den var mycket spännande! :)

Fotboll!

Publicerad 2012-06-13 22:17:19 i Allmänt,

Ikväll har jag varit och tränat fotboll för första gången på drygt 2år! Grymt roligt var det men jag kommer att få lida för det imorgon. Känner redan nu hur korta mina ljumskar blivit. Fast det är de värt! :)

Imorgon är vi några brudar som ska spela lite fotboll. Får se hur det går. Men kul kommer vi garanterat att ha!!

Annars har det inte hänt så mycket. Fixade lite i trädgården efter middagen och då hittade jag och Leo några daggmaskar. Det tyckte han var jättekul! Fast han vill inte ha dom i handen. Dom pillades för mycket tror jag.

Isac har blivit bättre och bättre på att ställa sig upp mot möbler. Han har även krupit ordentligt, på alla fyra, några gånger. Han är så duktig min lilleman!

Nu ska jag försöka sova så man orkar att vara ute hela dagen imorgon. :)

Tralalala...

Publicerad 2012-06-10 22:54:54 i Allmänt,

Vad jag är glad!!!
Igår For jag, Hanna, Tinte och Frida till Bredsele Park och dansade! Shit va kul de va! Dansade faktiskt med rätt så många okända. Gatt varje gång ursäkta mig för att jag inte var lika duktig som alla andra som var där. Har ändå bara buggat i ca 6v. Tur dom var trevliga för dom lärde mig en massa nya turer. Så har verkligen fått blodad tand att fara på dans och DANSA!!

Ikväll var det buggkurs. Det gick inte så bra för mig. Blev mest bara yr och kände mig då lite klumpig. Men jag tog mig då igenom det. Nästa gång är det sista gången... Tyvärr måste jag tillägga. Har haft så himla kul och lärarna är så duktiga! Hoppas verkligen att vi kommer att fara iväg på fler danser sedan då kursen är slut. Det är ju så kul!! :)

Men nu måste jag sova. Inte så lätt kanske då man har en snarkande karl bredvid sig. Tur han är snygg. ;)

God natt!!

Lämmen!!!!

Publicerad 2012-06-09 07:35:26 i Allmänt,

Det är jag idag. Chockade kroppen igår och var på gymet. Lovar att det känns idag. Tog bara överkroppen och satan i gatan säger jag bara! Trodde inte jag skulle va se lyfta upp Isac ur spjälsängen imorse. Men det gick, just se pass. :) Fast måste säga att det är riktigt skönt att vara lämmen idag. Det känns då att man tog i igår. Det enda som kändes lite trist var att man hade blivit så himla svag. Men om några veckor har det säkert ändrats. :)

Idag ska vi fara till Sandsjön på kosläpp. Ska bli riktigt kul!
Och Micke kommer hem i eftermiddag. Äntligen!! :) Tror jag ska ta fram nå kött så vi kan grilla. Kände mig sugen på det.

Nu ska jag fixa lite frukost så vi piggnar till lite här hemma. :)

SOL!!!!

Publicerad 2012-06-07 20:08:34 i Allmänt,

Idag har äntligen solen tittat fram bakom molnen och inte en regndroppe har jag sett. :) Så underbart! Man fick genast lite mer energi då man fick känna solens strålar mot ansiktet.
Isac och Leo gav mig sovmorgon till 7.30 idag. Så skönt det var! Vi klädde på oss och for till dagis. Sen tog jag, Isac och hundarna en promenad efter Aha-vägen. Då vi hade gått ca 3km började hundarna morra och resa raggen samtidigt som dom stirrade in i skogen. Jag vände vagnen direkt och gick hemåt. Dios morrar aldrig i vanliga fall. Vet att det är mycket björn efter den vägen så får se när jag vågar gå där nästa gång.

Gjorde supergod middag idag. Köttfärsbiffar lindade i bacon, sås, grönsaker och mandelpotatis till barnen. Båda två åt upp en hel potatis och en biff så dom gillade det med. :) Blir att göra den rätten oftare!

Nu ska jag försöka få Leo att somna. Den lilla skitungen. :)

Kvällsfika!

Publicerad 2012-06-05 21:04:25 i Allmänt,

Mm... Har precis gjort mig en skål med turkisk yoghurt, päron, apelsin och flytande honung! MUMS!!!
Nu är det dags för sista avsnittet av desperate housewifes!

LCHF

Publicerad 2012-06-05 16:46:55 i Allmänt,

Nu jäklar ska det börja hända lite grejer!! Har bestämt mig för att testa LCHF. Så idag har jag mjukstartat lite. Har inte ätit nå kolhydrater förutom en bulle på föräldraträffen. Känns dumt att neka en bulle då man blir bjuden på en.
Det känns som att detta är en diet som man lätt kommer att kunna följa. Finns så mycket gott man kan äta! Hittade ett recept på en gröt som man gör under natten och den verkar supergod!!! Man kan blanda i vilka bär man vill och den ska svälla upp i mjölk. Måste komma ihåg att köpa linfrön nästa gång jag är på affären. Tror att det kommer bli en favorit som frukost. :)

Annars har det varit lugnt idag. Leo tog sovmorgon till 7.15 så jag och Isac hann både busa och mysa innan Leo klev upp. Leo har varit på dagis och busat. Är skönt att han får fara på dagis dessa dagar då det regnar och är tråkigt. Då får han busa med kompisarna och leka av sig lite.

Imorgon är det nationaldagen. Hoppas på uppehåll så man kan fira den utomhus. Ska bli kul att se vad dom har hittat på iår. Ifjol fanns det hoppborgar och en massa skoj! Sen ska korna släppas ut och det kan vi ju inte missa! :)


Såhär somnade barnen igår. Härliga stilar! Fast Leo slocknade i soffan. Han var riktigt trött. :)

Alopeci Universalis

Publicerad 2012-06-04 22:09:00 i Allmänt,

Det är den autoimmuna sjukdom jag har..

Tänkte skriva ner hur min historia har sett ut och hur den ser ut idag.

Första gången jag fick en fläck var jag 17år och gick 2a året i gymnasiet (2004). Min farmor hade precis gått bort och jag trivdes inte i skolan eller med mina lärare. For aldrig till läkaren om denna fläck eftersom jag visste vad det var då mamma också har Alopeci fast areata istället för universalis. Så jag visste alltid att risken för att jag också skulle få det fanns där.
Dom 3 fläckarna jag hade i nacken växte tillbaka väldigt fort. Efter någon vecka hade jag stubb på dom igen så jag släppte det där. Trodde aldrig att jag skulle få tillbaka och absolut inte så pass kraftigt som det blev.

I februari 2010 fick jag en underbar liten son som fick heta Leo. Lyckan var total! Jag och Micke trivdes i rollen som föräldrar och vi hade det bra. Då Leo var kring 2-3månader märkte jag att fläckarna var tillbaka. Fast inte bak i nacken som förra gången utan på sidorna. och vid pannan. Det gick rätt fort från det att jag upptäckte fläckarna tills jag inte hade något hår kvar. Varje kväll kunde jag fylla handfatet med hår. Så pass fort gick det. Efter ca 1månad har jag tappat nästan allt hår på huvudet. Dom få strån som var kvar rakade jag bort.

Då jag hade tappat ungefär 25% av mitt hår beställde jag efter en peruk som jag använde i ca 1v innan jag bestämde mig för att raka huvudet. Att ha peruk var inte alls min grej. Den var varm, kliade och det kändes som jag gick omkring med ett stor pälsmössa på huvudet. Eftersom jag var inne och jobba lite på jobbet där det alltid är riktigt varmt om somrarna så blev det som det blev. Jag rakade huvudet en dag då Micke jobbade och då han kom hem fick han sig en liten chock. Jag hade inte visat mitt huvud för honom innan det. Jag sov alltid med en scarf på huvudet så att han skulle slippa se hur jag såg ut. Såhär i efterhand kan jag ibland ångra att jag inte visade honom hur jag såg ut men samtidigt är jag glad att han slapp..

Då jag gick utanför våran dörr för första gången utan något på huvudet var jag riktigt jävla nervös. Undrade förstås vad alla skulle säga och hur dom skulle reagera. Men det kan jag säga... Ibland är det en fördel att bo på ett litet ställe för har aldrig fått så många fina kommentarer som jag fick då. Folk sa att jag var otroligt modig och stark som vågade och orkade raka huvudet.

Det lilla ruset höll i sig i någon ynka vecka tills ögonbrynen och ögonfransarna föll av. Då kändes det verkligen som att man nådde botten. Det var många kvällar och nätter jag satt på toaletten och grät för att jag tyckte att jag var så oerhört ful och för att jag sörjde mitt hår och mina långa, tjocka ögonfransar.
Nu skulle jag lära mig att måla ögonbryn och eyeliner. Jag hade sällan använt eyeliner och hade väl aldrig behövt fylla i några ögonbryn. Men jag lärde mig det och det är inte förrän nu jag ibland kan tycka att jag faktiskt är lite söt ändå.

Det har inte hänt så mycket mer med håret sen jag tappat all annan kroppsbehåring. Däremot har jag börjat med DCP-behandling och hittills verkar den fungera riktigt bra. Har fått tillbaka lite hår under armarna, på knogarna, på benen och fjunet i ansiktet har kommit tillbaka. Har även fått lite stubb och måste faktiskt raka huvudet ibland för att det sticker upp lite hårstrån här och där. :)

Jag har även varit på Estetic i Umeå och fått mina ögonbryn tatuerade. Var första gången av 3 tillfällen för precis 1vecka sedan. Nu håller skorpan på att lossna och det blir inte mycket färg kvar. Men det sa Maria att det inte skulle vara så det är helt okej. Vi gjorde bara grunden för hur dom kommer att se ut. Nästa gång ska vi gå på lite hårdare med färgen och konturen. Känns jättebra!!! Ska bli så oerhört skönt att slippa tänka på att inte smeta ut sminket eller sudda bort halva ögonbrynet då man tränar.

Men jag sörjer fortfarande mitt hår och mitt utseende. Saknar att fixa håret och måla ögonfransarna. OM jag får tillbaka håret och ögonfransarna kommer jag att ta hand om det betydligt bättre än vad jag gjorde förut. Har ska det packas in och friseras flitigt. HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS att det kommer tillbaka!!!!!!!

Jag är så oerhört glad och stolt att jag har så otroligt fina människor i min närhet. Vad hade jag gjort utan Micke, mamma, pappa, syskonen och mina nära vänner!? Jag tror att jag hade blivit knäpp. Micke har helt klart varit ett enormt stöd för mig då jag tappade håret. Att han fortfarande kände åtrå efter mig tyckte jag var helt fantastiskt! Kan säga att min kärlek för Micke blev betydligt djupare efter vad jag gick igenom då. Jag har verkligen hittat THE ONE!! Sen att han har gett mig 2 underbara pojkar är en gudomlig bonus!

Lite bilder från då jag hade hår ska jag bjuda på. Även någon bild utan kommer också. :)


Mitt långa, mörka hår som jag saknar!


Det gick även alldeles utmärkt att locka det



Här är jag och syrran på 70tals fest


Jag och en liten Leo



Detta blev taget imorse med Isac


Trots att jag hatar det som har hänt mig så kan jag inte annat än att uppskatta det med. Har aldrig lärt mig så mycket om mig själv som jag gjort dom senaste åren. Även att uppskatta saker som man annars tar för givet..
Visst har jag även fått en del dumma kommentarer men dom har varit så pass få som dom tänker jag inte på så mycket. Tänker mer på alla dom otroligt fina kommentarerna man fått genom åren. Ett minne som kommer att etsa sig fast är från i lördags på talludden. Det var en tjej som kom fram till mig och bara öste ur sig beröm över mitt utseende. Hon hade aldrig sett en så snygg tjej och hon beundrade verkligen mig och mitt mod. Hon var på fyllan men det hon sa kändes verkligen äkta. Jag gick då därifrån med ett stort leende på läpparna! :)

Skratt i massor!

Publicerad 2012-06-04 14:41:31 i Allmänt,

Idag har vi verkligen fått skratta åt varandra. Leo och Isac har busat och skrattat massor idag och då får man skratta med dom. Först låg dom och busade i Isacs säng. Inte alls trångt. :) Sen skulle jag och Isac jaga Leo och herregud vad dom skrattade!

Vi har även varit till Sorsele och handlat. Lika spännande varje gång att se vad Leo hittar på för bus. :) Men blev förvånad över Leo. Han sov varken på dit eller hemvägen. Så förhoppningsvis är han vaken resten av dagen. :)

Nu ska jag börja med middagen. Köttfärslimpa med stuvade morötter står på menyn.

Morgonmys!

Publicerad 2012-06-04 07:08:59 i Allmänt,

God morgon!

Idag fick man sovmorgon. Skönt va de!! Isac vakna inte förrän 5.50. Leo sover fortfarande. :)
Så jag och Isac har fått en riktig mysmorgon tillsammans. Har hunnit läsa lite bok och myst i soffan. Nu ligger han på golvet och leker med lite lego.

Det regnar fortfarande litegrann men hoppas det blir uppehåll under dagen.

Kul kväll på udden!

Publicerad 2012-06-03 13:16:31 i Allmänt,

Igår var man på talludden och skulle testa sin nya kunskaper inom bugg. Tyvärr blev det inte så mycket buggande men desto mer surr och skratt! Var så kul att få sig ut och träffa lite folk! Drog med mig Elin baki knutn på ladan och smygdrack lite vin och det tog en verkligen tillbaka i tiden. Kul va de! :)

Är inte bakis idag, som tur är, bara lite trött och slö. Precis som det ska va.

Micke är och spelar match och sen drar han vidare på jobb och kommer hem på fredag igen. Skönt att det blir en kort vecka för honom. Då känns inte veckan lika lång. :)

Är synd att det är så trist väder ute men vi hittar på en massa bus inne istället.

Nu ska vi ta och bygga en koja. :)

Om

Min profilbild

Sors

En 2barnsmamma som försöker göra det mesta av livet. Älskar mitt liv just nu. En underbar familj, ett härligt hus (som förvisso kräver lite nya tapeter och fix), en vacker trädgård (som behöver lite ogräsrensning på hög nivå!), 2 tokiga flattar och underbara nära och kära! Älskar att spela fotboll, eller alla sporter som har en boll med i leken. Jobbar just nu på att få bort kilona som jag har kvar sen graviditeten med Isac. Har bestämt mig för att det ska bort innan hösten. Så det är bäst jag jobbar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela