sors

Stolt 2barnsmamma som numera är Blattnickselebo. Det hade jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli. Men nu är vi här och stortrivs med tillvaron och ser ljust på framtiden. Vi har även 2 flattar i familjen. Helt underbart tokiga är dom. Snällare hundar får man leta efter. :)

1 av 2 dagar avklarad.

Publicerad 2010-07-31 23:17:45 i Allmänt,

Nu var första arbetsdagen avklarad och skönt är det!
Blev 14h idag. Kan säga att det känns i bena!
Imorgon kommer det nog att bli ungefär lika många timmar.
Har inte tänkt fara hem något imorgon. Måste förbanne mig ta och städa upp lite.
Blir så arg då man kommer dit och ska jobba en helg och det enda man får göra är att plocka upp efter andra!
Men ska inte tänka på de nå mer. Det är bara att göra jobbet och se glad ut.
Det hade då gått bra för Micke idag att vara ensam hemma med Leo och hundarna.
Tur vi har en snäll liten grabb som för det mesta är nöjd och glad. :)

For förresten till jobbet utan peruk. Syrran frågade om det var många som tittade på mig konstigt och så.
Men måste säga att inte en har gjort det. Själv har jag slutat tänka på det överhuvudtaget.
Det enda som jag kan tycka är besvärligt är att om man svettas lite så rinner det ner i ögonen direkt. Finns som ingenting i vägen.
Nä, nu ska jag dricka upp ölen jag har hällt upp och sen bär det iväg till sängen. :)

God natt!!!

Lägger upp några bilder på familjen. :)


Xavi och Leo är ungefär lika stora :)


Jag och mitt kala huvud


Micke och Leo på släktträffen i Angsjö


Morbror Noa söver Leo :)

Trist och grått ute idag...

Publicerad 2010-07-27 09:40:07 i Allmänt,

Känns som att det enda man gör nuförtin är att klaga på vädret.
Vart är den tropiska värmen som skulle komma? Jag har då inte märkt av den.
Tror aldrig jag har varit så blek en sommar. Det är ändå snart augusti och man är inte ens det minsta brun!
Får väl ta och sola solarium då dom öppnar igen. Då borde man få lite färg iaf. :)

Annars så är det full rulle här hemma. Xavi får man hålla koll på så han inte pinkar inne. Han pinkar betydligt mer än Dios då han var valp. Men Dios var en valp på miljonen. Pinkade inne 3-4ggr sen var han rumsren! Xavi gick över den gränsen för läääängesen. Tur han är snäll och go. Verkar kunna bli en rätt så lugn hund. Fast det återstår att se. :)

I söndags var jag och Leo och tittade på då mina kusiner Fanny och Petrus skulle döpas. Det var riktigt roligt att träffa släkten. Men roligast var det att träffa farfar. :) Han satt och prata med Leo nästan hela tiden. Men Leo var inte tillräckligt stark för att göra "stol" med gammelfarfar. Nästa gång dom ses kan han säkert det.
Leo gjorde en riktigt stor succé. Skrattade och var glad mot alla. Är så skönt att man inte behöver vara orolig då man far iväg med pojken sådär. Han sköter sig alltid och det är sällan han klagar. 

Näe, nu ska jag passa på att tvätta medans vädret är så himla tråkigt. Leo ligger och sover och borde sova ett tag till. Är så skönt att han har börjat sova lite mer om dagarna. Nu sover han kanske 4-5h sammanlagt istället för 1,5h. Man hinner så mycket mer. :)


Farfar och Leo hos Siw och Christer :)

Solen skiner idag!

Publicerad 2010-07-24 08:49:00 i Allmänt,

Helt underbart! Men det skulle bara ha varit lite varmare i luften. Man håll ju evigt på å frys ihjäl om man hamnar i skuggan! Fast jag njuter bara av att solen är framme och att regnet håller sig borta. :)
Sen att Leo sov från 19.15 till 5.30, åt lite mat och sov sen till 7.15 var inte heller så tokigt. Känner mig riktigt utvilad efter den hemska natten igår. Då sov jag i vardagsrummet med Xavi och fick mig sammanlagt 3hs sömn. Kan säga att jag var riktigt trött igår.

Xavi är en riktigt duktig valp! Igår pinkade han inte inne en enda gång! Det blev bara nr2 en gång på kvällen då vi inte riktigt var med. Men han kommer då man ropar på honom och han vet vad nej betyder. Sen att han trakasserer Dios och biter han överallt tycker Dios är roligt. Men då han blir less valpen så säger han ifrån och Xavi backar undan. :)

Leo är en riktig gladskit! Rullar runt på golvet och skrattar åt allt och alla. Han tycker det är jätteroligt med valpen. Om han bara fick skulle ha ta tag i honom och slita och dra, undersöka med munnen och klämma lite. Men det får han vänta med tills han kan ta sig fram för egen maskin och valpen hunnit bli lite större. Då kan man säga till både Leo och valpen om det blir för häftigt. :)


Micke är nästan klar med hundbure nu. Det kommer att bli riktigt fint där ute. Han är så duktig min stora gubbe. :)

Nu ska jag ta och klä på mig lite och gå ut å busa med hundarna. :)

Xavi

Publicerad 2010-07-23 04:53:55 i Allmänt,

Ja, nu är han här. :) Världens sötaste lilla valp. Han är en riktig goding.
Men minns inte att Dios var lika "jobbig". Xavi har pinkat inne mer på mindre än ett dygn än vad Dios gjorde under hela valpperioden. Men då var Dios världens duktigaste valp. Gnällde redan då han var leveransklar att han ville ut och pinka. Men det är klart. Hans kull fick vara ute betydligt mer än vad Xavi och hans syskon fick vara. För 3år sen var det inte lika mycket åte ute som det är i sommar. Man vill ju inte vara ute själv och då går det inte att ha ute valpar som inte har något hår under magen. :) Men vi ska nog ändra på det snart.

Leo tyckte det var jättekul med valpen! Satt och flina och skratta. Han försökte även ta tag i valpen och leka lite med den. Men det tyckte inte jag var någon bra idé. Han får vänta någon månad till innan han får leka med valpen. Då kanske man har fått lite pli på valpen så han inte tuggar på Leo. :)

Jaa... Och hur är det med resten av familjen då? Ja, Micke är jätteduktig och bygger på det fina bure som Dios och Xavi ska få. Jag har målat sista varvet på hallen och satt upp väggordet. Nu skulle jag bara ha fått bänken färdig. Ska se om jag är se såga klart alla bitar idag och skruva ihop den. Då är det bara att måla den sen och sy dynan som ska vara på den. Tror det kommer att bli hur bra som helst! :)

Näe... Nu har Xavi somnat så ska försöka få lite sömn jag med. :)

Bilder på valpen och hallen kommer så fort jag har hämtat kameran av Karin. :)

Söndag

Publicerad 2010-07-18 08:10:50 i Allmänt,

Idag tog Leo en liten sovmorgon. Vaknade inte förrän 7.45. Härligt! Och jag behövde den sovmorgonen. Kunde inte somna förrän Micke var hemma. Så där kring 02.30 inatt somnade jag. Hade gärna varit ute jag med igår, men då det inte fanns någon barnvakt var det inte mycket att göra åt saken. Fick stanna hemma med Leo. Nog för att Mikael hade kunnat stanna hemma med honom, fast då hade det blivit ett jäkla liv här hemma. Hade fått mig en väldigt sur sambo, för att inte tala om gnällig.

I fredags var vi på släktträff i Angsjö. Var riktigt roligt att träffa lite släkt. Var bara synd att vi bara kunde stanna en natt. Man hann inte få någon som helst koll på vilka alla är. Morfar har ju "bara" 14st syskon. :)
Men morbror roger och hans familj ska stanna i Saxnäs en vecka och morfar och Britt-Inger far till Ammarnäs. Så jag hinner iaf träffa dom viktigaste. :)

Nu ska jag ta och borsta tänderna sen starta dagen. Får nog ta och dra fram dammsugaren och göra lite nytta här hemma. För ute går det inte att vara. Regnar och är grått. Kändes faktiskt rätt skönt att det var grått ute. Då får man ta det lugnt inomhus. :)

Ha en härlig dag!

Trist väder idag...

Publicerad 2010-07-13 17:13:06 i Allmänt,

Småregnar hela tiden. Men har hunnit vara ute med Dios på en liten promenad iaf.
Hade sån tur att efter vi kommit in så började det ÖSREGNA. Snacka om tajming! :)

Har varit förbi hos Jone, Josefin och Ella och surrat lite. Ella var på ett riktigt goshumör så vi fick oss några kramar och Leo någon eskimåpuss. Goding!

Leo har de senaste dagarna börjar fara från sida till sida, ibland är han nästan på magen. Han har bara en arm ivägen som gör att bröstkorgen inte tar i täcket på golvet. Men han är så duktig våran kille. Vänder sig från magen gör han då. :)
Duktig på att äta är han också. Äter 1dl gröt 2gånger per dag, ibland 3. Och i regel med väldigt god aptit.
Är så roligt att han börjar bli större och verkligen med. Följer en med blicken vart man än går.
Hoppgungan som vi fick låna av Ella är en klar favorit. Där mår han väldigt gott. Försöker ha han där en liten stund varje dag.

På fredag ska vi på släktträff i Angsjö. Ska bli riktigt roligt! Det är bara synd att vi endast kan stanna en natt. Det som tröstar en är att morbror och hans familj ska vara i Saxnäs 1vecka efter släktträffen. Kommer att bli riktigt roligt! Sen ska morfar och Britt-Inger vara i Ammarnäs ett tag. Så dom kommer man också att hinna träffa.

Och nästa torsdag ska vi hämta valpen! Huvaligen se spännande! :) Ska bli roligt att se hur det kommer att gå. Får hoppas att denna valp kommer att vara lika lätt som Dios var. Men har inte så stora förhoppningar på det.

Näe, nu blir det snart  middag.

Ha en härlig kväll!

Snart är helgen här. :)

Publicerad 2010-07-08 20:34:15 i Allmänt,

Bara imorgon kvar innan helgen börjar.
Ska bli skönt att ha Micke hemma. Man blir riktigt låst då man är hemma med Leo.
Missförstå mig rätt nu. Älskar att vara hemma med Leo, han är en av mina starkaste solstråle i livet,
men det är rätt krävande ibland att vara mamma. Skönt att få lite avlastning ibland.

Fast ihelgen är det swampsoccer så kan nog inte räkna med så mycket avlastning.
Micke ska dit och spela imorgon och även på lördagen. Och går dom bidare från gruppspelen så kommer han att bli sen hem lördagkväll. Så jag och Leo får klara oss själva fredag och lördag. Fast vi kanske far förbi och hälsar på Karin för att få ett litet break i vardagen. :) Men på söndagen är han hemma. Men kanske inte så bra skick. Han kom nog å va lämmen. Är riktigt jobbigt att spela swampsoccer. Spelade ifjol och det var ett ordentligt träningspass! Fast ett riktigt, riktigt roligt ett.

Nä, nu ska jag se lite tv och känna lugnet.

Skitunge

Publicerad 2010-07-06 13:29:04 i Allmänt,

Det är vad Leo är idag. Han VÄGRAR att sova! Nu har jag äntligen fått han att sova.
Men sen han klev upp imorse kring 6,30 har han endast sovit i 20min.
Så är riktigt nöjd över att jag fick han att somna till slut. Inte ens vagnen hjälpte idag.
Var ändå ute och gick i drygt en timme. Var då skönt att få komma ut i solen.
Men det är synd att det är så oerhört med knort och mygg ute.
Ska nästan vara stormvindar för att man ska slippa dom.

Och under helgen så har jag jobbat på hotellet.
Var skönt att komma sig bort från huset en stund och se nå folk.
Nog för att det blev långa dagar. Totalt jobbade jag 28h under helgen. Så 14h lördag och söndag.
Inte konstigt att man fortfarande är lite slö. Men ikväll ska jag försöka komma mig isäng tidigt.
Får se hur det går.

Och igår var jag och fotade valparna. Herregud vilken fart det är på dom! Som små yrväder är dom allihop. :)
Kommer inte bli lätt att välja valp sen. Dom är allihop speciella på sitt egna lilla vis. Tror Karin får hjälpa mig med valet av valp. :)

Imorgon ska jag på sjukan och ta ett zinkprov. Var meningen att jag skulle göra det förra veckan då dom tog alla andra prover. Men eftersom jag inte visste om att man skulle vara fastande för zink kunde vi inte ta det.
Hoppas verkligen att dom hittar vad det är för fel på mig. Inge roligt att må såhär.
Men det kommer säkert att bli bra hur som helst.

Nu ska jag ta mig en liten lur medans Leo fortfarande sover. Trött nanting!!

En kall lapin

Publicerad 2010-07-02 19:59:46 i Allmänt,

Det är grejer det! :) Den var riktigt god en kväll som denna.
Varmt är det i huset och solen skiner ute.
Vi fick sommar till slut. :)

Idag har det varit en bra dag. Morgonmys med Leo, en liten promenad i solen,
lunch och sen for hela familjen till Saxnäs på middag.
Var roligt att få träffa alla sina syskon och ha det gott.

För tillfället har vi en liten kille som inte vill sova. Vi får se vem som är mest tjurskallig, Leo eller mamma & pappa. :)

Ihelgen blir det jobb för min del. Ska bli skönt att få komma sig bort från huset och tjäna lite pengar.


God na jävulskt!

Tungt...

Publicerad 2010-07-01 17:51:44 i Allmänt,

Denna dag hade jag helst velat slippa. Är på uruselt humör och deppad.
Om ändå solen kunde komma fram och skina på mig ihelgen. Då skulle det bli lite lättare.
Men en sak med dagen hade jag inte velat slippa.
Leo vände sig från mage till rygg. :) Mammas duktige lille man.

Nä, nu ska jag äta en bananaskids och fortsätta vara på dåligt humör.

Om

Min profilbild

Sors

En 2barnsmamma som försöker göra det mesta av livet. Älskar mitt liv just nu. En underbar familj, ett härligt hus (som förvisso kräver lite nya tapeter och fix), en vacker trädgård (som behöver lite ogräsrensning på hög nivå!), 2 tokiga flattar och underbara nära och kära! Älskar att spela fotboll, eller alla sporter som har en boll med i leken. Jobbar just nu på att få bort kilona som jag har kvar sen graviditeten med Isac. Har bestämt mig för att det ska bort innan hösten. Så det är bäst jag jobbar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela