sors

Stolt 2barnsmamma som numera är Blattnickselebo. Det hade jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle bli. Men nu är vi här och stortrivs med tillvaron och ser ljust på framtiden. Vi har även 2 flattar i familjen. Helt underbart tokiga är dom. Snällare hundar får man leta efter. :)

Lite kvällsplugg skadar aldrig

Publicerad 2013-01-28 20:34:05 i

Sitter med mina kompendier med olika tecken som jag ska försöka banka in i skallen.

Går en liten stödteckenkurs med dagispersonalen. Är så bra att man får denna hjälp. Leo är riktigt duktig på att härma dom tecken man visar och säger. Han har även börjat försöka säga fler ord. Är så kul att se och höra! Ska bli spännande att höra vad Logopeden säger nästa gång vi ska dit. Torde bli om ungefär en månad skulle jag tro.
Isac anmanar också tecknen man visar. "Gul" och "sitt" är två tecken han kan. Men han försöker med alla andra tecken man visar Leo med. Ikväll har vi tränat på "mormor" och "morfar".

Nu ska jag göra mig en smaskig räkmacka till kvällsfika. Lite vardagslyx kan man kalla det. :)

Fredagsmys!

Publicerad 2013-01-25 20:34:22 i

Det får man ha själv än så länge.
Gubben är och tränar men borde komma hem snart tycker jag.
Leo fick lägga sig i sängen utan tutte ikväll. Tycker det är dags att han slutar med den nu. Han har slutat ta den av Isac om han har en och gnäller sällan efter den. Så nu får det vara slut.
Nu skulle man "bara" ha fått honom blöjfri. Gud se skönt det skulle vara! Får göra ett ryck ihelgen. Ladda upp med kalsonger och byxor. :)

Nu väntar en kall lapin på mig. :)

Jäkla skit!

Publicerad 2013-01-23 21:15:28 i Allmänt,

Var påväg mot ett nytt PB vad gäller löpningen ikväll. Höll mig runt 4.15km/min i 2km då mina benhinnor så ifrån ordentligt. Så det vara bara att vända hemåt och promenera hem.
Känner mig inte alls nå nöjd just nu.
En dusch och sen blir det att lägga sig.
Blir så less...... Att jag aldrig lär mig! Mina benhinnor pallar inte att jag springer på hårt underlag så mycket. Ett eller två pass i veckan går bra men absolut inte fler. Då ska det även vara några dagar emellan, inte som det var nu. Måndag och onsdag. Det är alldeles för tätt inpå.. Jaja... Får ta fram kettlebellen imorgon och köra hårt med den istället.

2dagar kvar till helg. Grymt nanting!! :)

Tisdag

Publicerad 2013-01-22 22:57:06 i Allmänt,

Idag har ett varit en bra dag.
Fick sova rätt så bra inatt så jag var ganska pigg.
På tisdagar är jag med på 2 gympalektioner i rad och hjälper till.
Som tur var tog jag med mig gympakläder imorse då det var cirkelträning idag.
Åh vad det är roligt! Jag tycker att det är bland den roligaste träningen man kan göra. Man blir aldrig uttråkad och man kan verkligen ta i på varje station. Hade sån tur att jag fick vara med på hela första lektionen då det inte var ett jämnt antal elever som var på lektionen. :)

Igår var jag ute och sprang med hundarna. Förste fick gammhunn följa med mig på en löptur på ca 3,5km och sen var det lillhunns tur. Vi tog oss ungefär 3,8km så det blev drygt 7,3km totalt.
Det gick hyfsat bra om man tänker på att jag bytte hund hemma plus att båda hundarna var tvungna att stanna till några gånger för att uträtta sina behov. Allt som allt tog det ca 45min. Jag är på G!!

Nu ska man försöka sova lite. Får se hur det går.
Ikväll har jag en riktig grubblarkväll, Då brukar jag ha svårt att somna..

God natt!

Skellefteå

Publicerad 2013-01-18 21:44:47 i

Imorgon bär det av till Skellefteå. Ska följa med som smakråd åt bästa vännen. Kommer att bli riktigt kul! Hoppas att vi lyckas hitta någon som hon bara måste ha. :)

Inatt hade vi en hemsk natt. Isac hostar nästan hela tiden och vaknar titt som tätt. Som följd av det vaknar även storebror. Inatt tror jag att jag och Micke lyckades skrapa ihop 2h var. Känns nu kan jag lova. Så en snabbdusch och sen hopp åt sängen!

Skulle inte vara så dumt om man kände sig någorlunda pigg imorgon. :)

Måndag

Publicerad 2013-01-14 21:38:49 i Allmänt,

Idag var det dags för jobb igen. Trivs oerhört bra på mitt jobb. Roliga arbetskamrater och härliga elever. 
Ångrar inte att jag tog chansen att jobba på denna arbetsplats. 
Känner ett lugn som jag inte haft förut på ett jobb och även en tillfredsställelse då jag är påväg hem från jobbet. 
Har man en lite sämre dag är det alltid någon som får en på bra humör. :)
 
Helgen var bra men kall. 
I lördags spelade Micke i kallverecupen och jag och barna var givetvis där och hejade på honom!
Det måste ha funkat bra eftersom dom vann cupen. 
Barna var helt slut på efter den fartfyllda dagen.
Efter middagen så kom Adam, Julia, Olivia, mamma och pappa på besök.
Dom hade med sig räkor och tillbehör så vi hade en mysig kväll tillsammans. 
Det var ruskigt gott med räkor! Varför äter man inte det oftare??
 
MEd träningen går det ändå rätt bra. Blev 3 kettlebellpass förra veckan. 
Kan säga att jag hade grymt ont i kroppen i flera dagar efteråt. Men kan inte säga att man är särskilt vältränad så att man skulle bli lämmen var inte så konstigt. 
Ikväll har jag gjort 45min kettlebell och sen 15min med Nikes träningsapp. Grymt jobbigt kan jag lova! 
Det värsta var den sista kvarten. Tog ett program som bara fokuserade på rumpan och låren. Var i princip bara knäböj och utfall. Får väl se om jag är se kliva upp ur sängen imorgon. :) 
 
Har haft en härlig eftermiddag/kväll med barnen. Blev en masa bus och lek efter maten. Vi tränade på att hoppa, springa och göra konstiga trick. Båda barnen tyckte att det var riktigt roligt. Sen hade vi även lite kurragömma och sjöng en massa rörelsesånger. Jag och Leo gjorde även lite talövningar. Jag försökte lära mig tecknen för orden och Leo var riktigt duktig på att härma dom. Han lär sig fort. 
 
Nu är det dags att ta ut hundarna och sen hoppa in i duschen så man kanske hamnar i sängen före kl22. Är en dag imorgon med.
 
Kvällsmys med en gosig Isac
 
Hittade en sovande Leo i soffan ikväll. 

Ledig idag

Publicerad 2013-01-10 08:45:26 i Allmänt,

Idag är jag ledig från jobbet.
Jag och Leo ska köra till Lycksele och besöka en logoped.
Är lite orolig över hans tal. Han är säkert "normal" men det kan vara bra att få en del tips och råd på hur vi ska hjälpa honom med hans tal. Känns som att Isac kommer att gå förbi honom vad gäller talet då han är så ivrig på att lära sig. Han försöker då härma en då man säger något åt honom.
Leo verkar inte bry sig så mycket.
Men ibland kommer det något ord som man inte hört förut.
Igår sa han t.ex "vit" och pekade på en vit rand på sin vägg. :)

Imorgon kommer äntligen gubben hem från jobb! Ska bli så skönt att ha honom hemma igen. :)

Igår orkade jag inte träna något. Var så otroligt trött och slut på efter en dag på jobbet och en kämpig natt med barnen. Men jag tog då ut granen iaf. Så något fick jag gjort.

Nu ska vi ta och äta lite frukost så vi får lite energi i kroppen. :)

 
Våran gran barrade inte just något. ;)

Ett ord...

Publicerad 2013-01-08 22:50:41 i

Det är det enda som krävs för att beskriva hur jag känner nig just nu.
Det ordet är AJ!!!
Längtar verkligen inte till morgondagen.
Igår tränade jag på riktigt bra här hemma och ikväll blev det 45min kettlebell och burpees som avslutning.

Känner redan nu hur otroligt lämmen jag kom å va imorgon. Men ska man bli fin får man lida pin. :)
Känns gött att man är på rätt väg iaf.

Isac har haft jättesvårt för att komma till ro ikväll. Det slutade med att han fick sova i mitt knä i soffan. Mysigt värre men inte så bekvämt att sitta så länge.
Nu sover han lugnt och tryggt i sin egen säng iaf.

Leo sa två nya ord idag. Visserligen färger men ändå. Vit och svart var det som kom ut. Han känner nog på sig att vi ska till logopeden på torsdag. :)

Dags att sova! Ha ne gott!

The game is on!

Publicerad 2013-01-07 22:38:48 i Allmänt,

Nu jäklar ska fläsket bort!
Mitt nyårslöfte till mig själv är att börja ta bättre hand om mig själv.
Det jag ska börja med är att gå ner dom 6kg jag har kvar sen graviditeterna. Har tänkt lägga upp det såhär.
Då Micke jobbar eftermiddag så blir det mest styrka nere i källaren i form av kettlebell och med hjälp av appen Trim & Tone.
Då han jobbar förmiddag så blir det mest konditionsträning. Då kanske man inte blir så less på en och samma sorts träning.
Ska även bli grymt spännande att se hur det kommer att bli i Blattnickseles nya aktivitetshus där det kommer att finnas ett gym. Har man tur kanske det finns något där för barna så man kan fara dit och träna en sväng efter middagen. :)

Har även tänkt lägga upp lite kort på hur det går för mig så att jag kan fortsätta hålla mig motiverad och taggad.

Vad jag ska ge mig själv för belöning då jag nått mitt mål har jag ännu inte kommit fram till. Men nå bra ska det bli! Kanske en natt på hotell med min älskling? :)

Isac har nu börjat på dagis. Han klarade inskolningen galant och imorgon börjar allvaret. 7.30-17.00 ska barnen vara på dagis imorgon. Leo har aldrig under sin tid på dagis haft så lång dag. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Kommer att bli en väldigt kort kväll imorgon. Tur det bara är en dag som blir så lång.

Dom som lider mest av att Micke är i Tyskland är hundarna. Hinner inte gå någon längre promenad med dom. Ett varv runt kvarteret är så långt jag kan sträcka mig att gå då barna sover. Vill absolut inte att dom ska vakna och börja leta efter mamma och inte hitta mig. Huvaligen se hemskt!

Nu ska jag se om det har hunnit bli nå varmvatten i pannan.

En av mina bästa vänner den kommande tiden
 


 

Imorgon blir liten stor

Publicerad 2013-01-01 22:49:18 i

Imorgon kl9.00 ska jag och barna vara på dagis för Isacs första inskolningsdag. Nu är han ingen liten pojke längre. Nu blir han helt plötsligt stor..
Min stora kille som kan så mycket. Säger en massa ord, snart kan han hoppa, han hämtar det man ber honom om (för det mesta iaf). :) Ibland bråkar han med storebror för att det inte ska vara för lätt för mamma och pappa.
Jag tror att inskolningen kommer att gå som en dans. Det enda jag undrar över är hur det kommer att vara för Leo. Nu kommer inte dagis längre att vara "hans grej". Får se vad han säger dessa dagar då vi inskolar lillebror.

Micke börjar jobba imorgon. Tror faktiskt att han tycker att det ska bli rätt skönt. Han är nog lite less på att städa och laga mat. :)

Nu är det dags att sova så man är pigg imorgon.

God natt!


Isac sover som Pippi Långstrump. :)

Om

Min profilbild

Sors

En 2barnsmamma som försöker göra det mesta av livet. Älskar mitt liv just nu. En underbar familj, ett härligt hus (som förvisso kräver lite nya tapeter och fix), en vacker trädgård (som behöver lite ogräsrensning på hög nivå!), 2 tokiga flattar och underbara nära och kära! Älskar att spela fotboll, eller alla sporter som har en boll med i leken. Jobbar just nu på att få bort kilona som jag har kvar sen graviditeten med Isac. Har bestämt mig för att det ska bort innan hösten. Så det är bäst jag jobbar på!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela